Kozjanski park 2.4.2016

Tokrat smo želeli spoznati krajinsko zaščiteno območje in se podali na Kozjansko. Izlet smo začeli v Podsredi, kjer je prelepo ohranjen srednjeveški trg s prangerjem, eno gostilnico in sedežem krajinskega parka, kraj pa je po Sloveniji poznan tudi po festivalu kozjanskega jabolka. Po spoznavanju Podsrede, smo se sprehodili do Levstikovega mlina, ki je eden  od dveh še ohranjenih mlinov ob reki Bistrici.

Od mlina smo se po dobri uri zmernega vzpona povzpeli do obnovljenega Podsredškega gradu.

Po postanku smo se od gradu po urejeni markirani poti najprej vzpeli in nato  spustili do reke Bistrice, natančneje do Kolarjeve domačije, kjer je počitnice v rani mladosti pri svoji teti preživljal tudi Josip Broz Tito.

Ker pa za vsako sredo pride tudi četrtek, je prav da smo se po našem ogledu Podsrede ustavili tudi v Podčetrtku, natančneje v Olimju, kjer smo se sprehodili do ograde z damjaki.

Pohoda se je udeležilo kar 33 pohodnikov, seveda pa so bili naši glavni pohodniki otroci Osnovne šole Majšperk .Prehodili smo več kot 10 km poti in premagali 300 višinskih metrov pri vzponu in seveda enako količino tudi pri spustu. Mislim da smo se imeli lepo.